Close
Cijena web stranice atonsh

Cijena web stranice 2022

Cijena web stranice ovisi o više povezanih stvari!

Možemo pričati o paketima koje možete odabrati i što sve ulazi u određene pakete no iz iskustva znamo da je svaka izrada web stranice individualna i jedinstvena. Cijena web dizajna ovisi o procjeni radnih sati. Cijena web dizajnera o kojoj ovisi cijena web stranice je 250kn radni sat. Prosječna veličina određene web lokacije koja se objavljuje u startu ima nekoliko stranica o uslugama, misija i vizija, o nama, kontakt podaci, impressum, usluge sa nekoliko stranica o uslugama, početna stranica, blog ili novosti sa nekoliko objava, automatski stvorene stranice sa oznakama (Tagovi), nekoliko kategorija objava i stranice o eventualno uvjetima i pravila privatnosti.

Naveli smo općenito veličinu stranica koje imaju sve što je potrebno u početku objave web sjedišta. Kada klijent pošalje slike i tekst za ovakve stranice onda je cijena web stranice između 4 i 6 tisuća kuna ili 24 radna sata. Slučaj kada klijent želi da slike i tekst napravi web dizajner tada se cijena web stranice penje od 6 do 10 tisuća kuna pa na više u slučaju količine sadržaja. Govorimo o izlasku na teren kako bi se fotografirala lokacija ili objekt, izrada fotografija za proizvode i usluge, izrada bannera i grafike i u konačnici pisanje SEO optimiziranog teksta za djelatnost kojom se klijent bavi, to može uključivati i objave u sustavu novosti (Bog).

Cijena webshopa

Cijena izrade web shopa isto kao i kod web stranice ovisi o utrošenim radnim satima. Može biti potpuno generički i jednostavan a može biti i vrhunski dizajn sa naprednim funkcionalnostima i puno sadržaja. Ukoliko ste samostalan poduzetnik koji radi sam ili sa nekoliko zaposlenika najviše vam se isplati manji web shop sa lijepim dizajnom, prilagođenim za mobilne uređaje od 100 do 1000 proizvoda na kojem možete raditi samostalno izmjene i koji u startu košta do najviše 10.000kuna i manje.

Cijena web hostinga

Cijena web design-a je samostalna cijena temeljena na radnim satima no cijena web hostinga je dodatna stavka na koju je potrebno računati. Dobar hosting ima veliki utjecaj na brzinu učitavanja. Dok je za neke prihvatljiv hosting od 2-3 tisuće kuna godišnje postoje hosting kuće koje nude pakete i za 300kuna ili 1000kuna godišnje. Sve u svemu ukoliko pogodite dobar dijeljeni hosting samostalno ili putem preporuke onda ste na konju. Preporučamo vam da na ovu stavku obratite veću pažnju jer se radi o vašem poslovanju i tu vam ne trebaju nepotrebni dodatni troškovi ili greške.

Cijena web domene

Cijena web domena u nekim slučajevima može biti besplatna. Cijene se kreću od nekih 50kn do prosječnih 500kn za većinu hr domena. Naravno da u nekim slučajevima cijena web domene može doseći i par tisuća ako ne i desetke tisuća kuna.

Cijena izrade web bannera

Web banner cijena za jedan banner kvadratnog oblika može koštati od 100 do 300kn kada govorimo o jednostavnim i lijepim grafičkim bannerima. Tvrtke često u ugovoru o suradnji ili oglašavanju imaju dogovorene izrade bannera sa cijenama na mjesečnoj razini ili sličan ugovor o održavanju. Web banner ne mora biti samo za web stranice već i za društvene mreže ili Google oglašavanje.

Cijena održavanja web stranice

Cijena za održavanje web stranice se kreće za dinamičke stranice sa CMS sustavom između 100 i 300kn mjesečno. Cijena za održavanje web shop-a malo je drugačija i u prosjeku je 500kn mjesečno.

Imajte na umu da su ovo vrlo šture cijene i ne opisuju što se sve radi i koje su sve potrebe web stranica odnosno web shop-a. Uzeli smo primjer najjednostavnijeg klijenta sa općenitim potrebama i napisali cijene web stranica koje definitivno služe svrsi i ispunjavaju potrebe u poslovanju na Internetu. Mi se ne zadovoljavamo sa samo dobrim dizajnom već težimo uvijek biti što bolji. Kod nas možete biti sigurni da je odluka o web stranicama ili web shop-u dobra odluka koja uskoro daje rezultate.