Close
Vizit karta i pozadina biznis atonsh web dizajn

Kako Oglašavati na Facebooku

Kako Oglašavati na Facebooku. Ovo nije komplicirani vodič za jednostavan način oglašavanja na Facebooku.

Oglašavanje na Facebooku

Facebook oglašavanje još uvijek je najbolji način za promociju proizvoda i usluga. Tvrtke često započinju facebook oglašavanje i nesvjesno naprave manje pogreške u postavljanju oglasa koje na kraju imaju negativan učinak.

Postavljanje Facebook oglasa

Kako bismo dobili najbolje rezultate potrebno je pojednostaviti proces postavljanja oglasa. Dobitna kombinacija bila bi jedna kampanja sa dvije skupine oglasa koji imaju nekoliko različitog sadržaja za oglašavanje u svrhe testiranja. Postavke oglasa na koje je najbolje obratiti pažnju je postavljanje publike na milijun kako bi doseg bio dobar. Koja publika i koji oglasi imaju najbolji učinak moguće je saznati kroz 3-5 dana oglašavanja.

Pojednostaviti postavljanje oglasa i ne pretjerati sa količinom, testirati par dana i prilagoditi.

Facebook targetiranje

Poanta targetiranja oglasa za ciljanu skupinu je da iskoristite znanje koje već imate o idealnim kupcima i uz istraživanje odaberete najbolju publiku. Tip kupaca koji se odabire za određenu vrstu usluge i proizvoda su kupovne navike, životni događaji, postojeći kontakti, slična publika na temelju postojećih kupaca, targeting na temelju lokacije, demografski i na temelju ponašanja.

Dobro je znati da uz ono što sami odabiremo za ciljanje publike Facebook daje preporuke na temelju uvida o odabiru pa tako možemo targetirati i publiku koja voli slične ili iste stranice uz još dosta mogućnosti odabira prema interesu.

Facebook naslov

Jedna od važnih stvari je i naslov oglasa. Testiranje različitih oglasa nisu samo slike i naslovi koji su često potpuno isti sa drugačijim rasporedom riječi već za najbolje rezultate testiranja potrebno je koristiti različiti smisao iza naslova. Isticanje atributa proizvoda ili usluge najbolji je primjer testiranja oglasa kako bi se uočili oni koji imaju bolji učinak.

Priprema publike za oglašavanje

Svaka komunikacija temelji se na nekom obliku upoznavanja. Facebook oglašavanje ima svoje uspone i padove a najgore je kada iznenada vidite oglas koji traži od vas kupnju proizvoda i usluga, direktno vam se obraća s time da niste nikada čuli za tvrtku ili brend. Komunikacija i upoznavanje je temelj dugoročne uspješnosti i kao svaka pozitivna stvar mora imati priču. Stvoriti povjerenje i pružiti mogućnost da korisnici dobiju više informacija o poslovanju puno je bolje od pokušaja same prodaje.

Testiranje Facebook oglasa

Pomisao da se facebook oglasi mogu postaviti i zaboraviti je privlačna dok neki misle da ih treba provjeravati svako malo. Analiza oglasa trebala bi se odrađivati svaki dan s time da ukoliko je odabrana ciljana skupina nije dobro prikazivati iste oglase istim klijentima svaki dan. Ušteda slijedi nakon optimizacije jer se različitošću smanjuje cijena oglasa i ne odbija se publika.

Kako oglašavati na Facebooku

Jednostavnim postavljanjem oglasa i odabirom publike dolazimo do koraka gdje stvaramo sadržaj naslov i slike u nekoliko seta oglasa i testiramo različite varijante kako bismo povećali buđet na onima koji imaju najbolji učinak, pri tome poželjno je pratiti analitiku svaki dan i isprobati više načina oglašavanja.